S motivom na put

Naziv projektnog predloga “S motivom na put”, simbolizuje odlazak mladih na školovanje u inostranstvo i rad i život u Dijaspori. Na taj put se uvek nosi draga stvar (predmet, amajlija, ili generalno nazvano ”motiv”, nešto što podseća ​na Srbiju). S druge strane i mi, iz Matice kad odlazimo u posetu našima u Dijasporu nosimo ”motiv” koliko god taj pojam široko doživljavali.

Projekat je nastajao i razvijao se u p​eriodu od sedam godina, od 2011. do 2018. godine i označava krunu svih naših aktivnosti koje smo realizovali u tom razdoblju, istovremeno na dve lokacije,​ u Firenci i u Beogradu,​ u Matici i ​u Dijaspori, u Srbiji ​i ​u Italiji. Cilj je ostvaren, ​u Firenci se priprema odbrana master teze, a​ u Beogradu ​su ​proizvodi koje smo u međuvremenu razvijali i usavršavali, dobili finalni oblik​, ​spreman za brendiranje.
Naime, predstavnik našeg udruženja u Dijaspori i naš najmlađi član Marina Rusić je u ovom periodu završila osnovne studije slikarstva na Accademia Di Belle Arti u Firenci i sada je u pripremi završnog rada na masteru na istoj akademiji. Tokom sedam prethodnih godina predstavnik je Udruženja u Italiji i prezenter naših projekata na internacionalnom nivou.

 
 
 

 
 
Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova uprava za dijasporu​

Donator

  PITAJ